Tuesday, October 15, 2013

BENGKAK GUSI

Assalamualaikum..lama x jumpa..SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA!!!
merujuk kpd tajuk d  atas, isu yg my all nak story mory psai bengkak gusi...
for those yg tgh baca entri ni yg tgh sakit gusi,my all sgt sorry to know that..my all tau cmna peritnya bengkak gusi ni..

sblm ni my all penah 23 kali kena bengkak gusi..tp minor je lah..kena pg ni,2-3 hari dh baik n x telalu ganggu xtvt harian sgt..tp start bln 5, ble kata stp bulan my all akan jd bengkak gusi..n yg plg dasyat skali bla lps raya retu...klu x slap dlm 26hb ogos kot stat sakit..belarutan smpai seminggu n sakitnya ya Allah..

so my all pon gugel2 la psai sakit gusi ni kot2 ble membantu..kebanyakan suggest p dentist utk tau masalah apa..sbb da yg kata nanah sbb gg x bersih, da yg kata gg bongsu bemasalah n it can lead to minor operation..
i made up my mind utk jmpa dentist lps bca blog2 yg writer dia pon jd bengkak gusi..
1hb kot teruih p jmpa dentist n dia suoh buat xray..masa tu bengkak gusi plg dahsyat blah kanan..n here is my xray..
bla view xray ni kat doktor dia pelik sbb gg blah kiri yg problem..sbb gigi tu tumbuh x tegak..dia tmbuh menyeget..blah kanan doc kata gg bongsu tu tumbuh x sudah..tp dia ckp kna buang2 gak belah kiri tu sbb tkut nt makanan akan lekat d celah gg tu...OMG...klu slalu lekat makanan nt akan cpt jd karies gg..
so arrange appoinment utk jmpa specialist, bla p spital jmpa doc,dia kta perkara biasa sbb umoq 21,so normal la bla da masalah gg bongsu ni..bla dia tgk xray, dia cuma suggest utk buang sblh kanan sja sbb slalu sakit..tp my all ckp kat doc tu nak buang 2 2 mcm doc kat klinik suggest, then dia pon p consult dgn ketua jabatan n dia ckp ok la utk buang2 kedua2 n operation tu akan bg bius utk tdoq sepenuhnya..
doc tu pon ckp ada beberapa side efek bla operate ni..dia ckp masa operate nt bekemungkinan 1 salur darah kat kwsn jaw tu akan cedera, klu cedera dgn trok, mungkin pesakit akan mengalami kekebasan scr berkekalan..lps operate muka akan bengkak slalunya 2-3 minggu..wlupon my all tkut dgaq side efek yg 1st tu..tp nak redha kan je lah..sbb xtahan sakit..sbb bla sakit rsa nak sgt painkiller wlupon penah janji dgn diri utk x mkn painkiller lps sakit msa form2 dlu..sbb addict kot painkiller..rsa mcm penagih plak..
kembali ke pangkal jln...my all pon ckp kat doc yg my all besetuju utk buat operation tu..so dia kata kna msk dlm waiting list la...my all ckp xpa la msk dlm waiting list..klu ble nak buat awal november @ after final..sbb nt 2minggu nak hadapi pp kembung tu...tp smpai la ni klinik @ spital x call lg utk confirmkan...msa appointment dgn doc tu doc da pesan utk buat intensive care dkt seluruh gg ni spy gusi x bengkak...
since blah kanan(gg yg senget) slalu lekat makanan, so mmg my all akan cek n pkai floss gg tu...lgpon blah kiri ni mmg xlekat pon makanan sbbnya gg tu telalu rapat(thats why la gg tu tumbuh x sudah)...
TETIBA.... 2 hari sblm raya haji, bengkak gusi kembali..n xtau la nak buat cmna...mungkin terpaksa p klinik utk dptkan pankiller blk..so pd sesapa yg mmg tau cmna nak uruskan bengkak gusi ni,mohon share dgn my all

Monday, September 2, 2013

DROPSHIP NORDIEY BLOGSHOP

Memandangkan ramai yg bertanyakan Nonord mengenai Dropship, kini Nonord membuka peluang dropship kpd sesiapa yg bru berjinak2 dlm bidang perniagaan ni..
Produk utama utk dijadikan dropship ialah rangkaian jenama tuala wanita Lexee!!!
utk sesiapa yg x mengetahui apa itu dropship..mungkin penerangan di bawah bole membantu kalian..

APA ITU DROPSHIP?
Suatu kaedah perniagaan yang melibatkan penjualan sesuatu produk atau servis dengan pengedar hanya perlu membayar kepada pembekal berdasarkan produk dan servis yang dijual. Ianya memberi keuntungan yang besar kepada pengedar kerana tidak perlu menyimpan stok dan menanggung modal.Dropship membolehkan setiap orang menjalankan perniagaan kerana peniaga tidak perlu mempunyai produk atau servis yang dikeluarkan sendiri.

BAGAIMANA DROPSHIP BERFUNGSI?
Dropship berfungsi sangat mudah:
1 – Anda pilih apa yang ingin anda jual daripada kataloDropshippers.
2 – Senaraikan produk yang anda pilih itu di Facebook, laman web anda, katalog atau di tempat lain menggunakan foto produk dan keterangan Dropshippers.
3 – Apabila ada tempahan daripada para pelanggan, anda menempah produk dari dropshipper tersebut. Mereka kemudian akan menghantarnya terus ke pelanggan anda.Pelanggan anda akan berfikir barang yang mereka beli datang secara langsung daripada anda.
4 – Anda mendapat keuntungan dengan mudah!
Anda membuat keuntungan tanpa perlu memikirkan untuk membeli dan menyimpan stok dan bahkan melihat produk-produk tersebut. Dropshipper akan melakukan semua ini untuk anda!
Keuntungan utama adalah untuk anda.Anda boleh menggunakan dropshipping untuk menghasilkan lebih banyak, atau sedikit keuntungan yang anda perlukan – bergantung pada waktu yang anda gunakan.
Jika anda hanya mempunyai cadangan beberapa jam per minggu, anda masih boleh menikmati manfaat dari dropshipping untuk memenuhi keperluan kewangan anda, kerana anda HANYA memerlukan beberapa jam seminggu dan tidak perlu memperuntukkan masa yang panjang.
Anda kemudian akan mampu mendedikasikan waktu anda untuk membina perniagaan anda mengikut kemahuan anda sendiri. Dan setelah anda merasa selesa dan yakin, anda mungkin memutuskan untuk menambah jajaran produk lain untuk perniagaan anda!
Salah satu tarikan dropship adalah anda tidak perlu memikirkan untuk membeli stok dan menyimpan stok. Anda hanya membayar kepada dropshipper untuk pesanan pelanggan, setelah pelanggan anda membayar kepada anda, dan kami akan menguruskan segala – galanya sehingga memastikannya sempurna.
APA YANG DITAWARKAN OLEH DROPSHIP?
Dropship menawarkan keuntungan sebagai berikut:
1) Anda tidak perlu stok mengambil atau menyimpan stok sebagai persediaan sama sekali. Apabila anda menerima pesanan anda hanya perlu menempah dengan kami dan kami akan menghantar terus kepada pelanggan anda. Kami akan melakukan semua pembungkusan dan penghantaran untuk anda.
2) Rangka masa untuk tempahan sampai adalah 1- 3 hari waktu bekerja.

Dropship berfungsi sangat mudah:
1 – Anda pilih apa yang ingin anda jual daripada kataloDropshippers atau laman web.
2 – Senaraikan produk yang anda pilih itu di Facebook, laman web anda, katalog atau di tempat lain menggunakan foto produk dan keterangan Dropshippers.
3 – Apabila ada tempahan daripada para pelanggan, anda menempah produk dari dropshipper tersebut. Mereka kemudian akan menghantarnya terus ke pelanggan anda.Pelanggan anda akan berfikir barang yang mereka beli datang secara langsung daripada anda.
4 – Anda mendapat keuntungan dengan mudah!
Anda membuat keuntungan tanpa perlu memikirkan untuk membeli dan menyimpan stok dan bahkan melihat produk-produk tersebut. Dropshipper akan melakukan SEMUA ini untuk anda!
Anda boleh menggunakan dropshipping untuk menghasilkan lebih banyak, atau sedikit keuntungan yang anda perlukan – bergantung pada waktu yang anda gunakan.

Cara Menjadi Ahli Droship :
Untuk menjadi ahli dropship anda hanya perlu memberi details anda kpd kami melalui fb kami di sini: Nordiey Blogshop . Bayaran pendaftaran hanya RM10. Ianya dikenakan bagi memastikan anda betul-betul berminat dengan tawaran ini. Bayaran pendaftaran keahlian ini adalah sekali sahaja SEUMUR HIDUP ANDA.
TIADA apa- apa yuran yang lain seperti yuran bulanan atau yuran tahunan atau yuran maintenance dikenakan.
Itu sahaja yang anda perlu keluarkan untuk mula berniaga. Tujuan yuran keahlian adalah untuk memastikan permohonan keahlian hanya untuk yang serius menceburi bidang perniagaan  dan juga untuk mengelakkan memohon menjadi ahli semata-mata untuk mendapat harga murah kerana ini akan menganggu kelancaran perniagaan ahli-ahli dropship sedia ada.
Langkah untuk menjadi ahli :
1) PM kami di Facebook: Nordiey Blogshop
2) Kami akan balas PM anda mengenai details yg diperlukan.
3) Lakukan pembayaran sebanyak RM10. (No akaun akan diberikan semasa berkomunikasi di FB)
4) Attach bukti pembelian kepada kami secepat mungkin.
5) Siap!!!

Friday, August 30, 2013

TUALA WANITA LEXEE

Pernah dengar jenama tuala wanita LEXEE?? 
Taktau nak dapatkan stok d mana?? 
Nordiey Blogshop jawapannya...


LEXEE mampu melegakan/mencegah:

- SENGGUGUT
- KEPUTIHAN
- HAID YG TDK TERATUR
- SAKIT BELAKANG PINGGANG
- JANGKITAN BAKTERIA
- ANTI KANSER
- STABILKAN HORMON
- DARAH BEKU
- BUASIR
- ALAHAN/PENYAKIT KULIT
- SEMBELIT
- MASALAH CYSTS/FIBROID
- KEGATALAN
- MASALAH PROSTAT
- KENCING TAK LAWAS
- LAMBATKAN MENOPAUSE

Reka bentuk Lexee mengandungi tujuh lapisan bagi membolehkan anda menghadapi kedatangan haid dengan yakin dan selesa.

Lapisan pertama 
Span
kapas halus & nipis dengan daya resapan yang tinggi untuk memberikan kelembutan & keselesaan kepada pengguna.

Lapisan kedua 

Fabrik kapas tanpa jahit dengan daya serapan yang tinggi dan tidak mengalir balik,menghasilkan ketahanan dan lapisan permukaan yang sentiasa kering dan bersih.

Lapisan ketiga 

Kertas penyerap bebas habuk untuk menigkatkan penyerapan & penahanan cecair serta mencegah kobocoran.(Ekstrak herba semula jadi terkandung di antara lapisan ketiga dan keempat).

Lapisan keempat
Kertas polimer untuk menigkatkan keberkesanan penyerapan 7 penahanan cecair.

Lapisan kelima 

Kertas penyerapan untuk penyerapan yang pantas dan mencegah cecair melimpah.

Lapisan keenam 

Pembentukan kertas untuk mengekalkan bentuk dan keselesaan

Lapisan ketujuh (selaput udara

Selaput PE mudah ditembusi udara dan menggalakkan pengudaraan.


Terdapat 3 jenis Tuala Wanita Herbal LEXEE : 

1) NIGHT USE -kegunaan waktu malam/heavy flow 

2) DAY USE -kegunaan waktu siang/normal flow 

3) PANTILINER -kegunaan harian (selain waktu haid) dan bermacam-macam kegunaan sampingan!!

HARGA:
PANTILINERS: RM 15/pack (30 pieces)
PAD (DAY USE): RM 15/pack (10 pieces)
PAD (NIGHT USE) : RM 15/pack (8 pieces)
1 set : RM 45 nett
POSTAGE: RM 7(WEST MSIA)/ RM 10 (SABAH/SWAK) 

Vagina Health Test Kit ni digunakan untuk melihat vagina tu dalam kesihatan vagina, kalau lepas try boleh tengok result, kalau warna cerah, bermaksud berada dalam keadaan baik tapi kalau dah gelap bermaksud tak baik & might get cancer. PERCUMA BAGI SETIAP BELIAN PAD @ PANTILINER LEXEE !!!
Masih Berkira harga LEXEE????
Anda nilai sendiri dengan nilai kesihatan jangka panjang anda....
sakitnya bukan hari ini kita pakai esok dah sakit..tapi sakitnya bila tahu-tahu sudah di tahap yang kritikal.....pada masa tu....menyesal pun tak guna....
asyik memikirkan apakah puncanya......kenapa mesti diri kita yang kena.....


Mencegah lebih baik dari mengubati sayang sayang sekalian.......

sekeliling kita ada adik,akak,ibu,mak cik,nenek...semuanya berisiko.....
banyakkan pembacaan....
Fikirkan sejenak apa yang terbaik.........



Cuba sekali mesti nak pakai lg...
utk sesiapa yg nak tahu keberkesanannya, boleh dptkan sampel dr Nonord...
hanya PM d Facebook dgn komen 'SAYA NAK SAMPLE LEXEE!!'- Nordiey Blogshop
*tertakluk kpd terma dan syarat


Wednesday, July 24, 2013

Sunday, July 21, 2013

Big Ramadhan Giveaway


cepat2!!! last day esok hokkay!!


BAKSIS GANU

sekali lagi jari-jemari yg xbpa kurus ni nak menari-nari atas keyboard...
well....sbb sblm ni mulut selalu becakap tetiba msk opis diam..semua org dlm jabatan ni serius ja...xda keja pon smua layan intenet serius ja..so my all ni mencari-cari jln nak bercerita..insyaAllah apa yg my all tuleh ni satu pekogsian pengalaman n mampu mberikan sdikit wlupon x byk pengajaran utk kta amek..lgpon for those kengkawan yg xtau xtvt apa yg my all buat bla cuti ni bole la jenguk2 mbaca entri ni..

BAKSIS ni singkatan drpd Bakti Siswa..
klu mak my all panggey program angkat mengangkat sbb akan ada mak angkat...
rsanya stp uni pon ada prog ceni...cuma nama lain kot diberi..x kisahla kan..

ada 2 tempat yg kami p n my all rsa nak kongsi sesangat dgn hampa smua..

1. Rumah Anak-anak yatim ^x igt nama penuh nama rumah ni^
2. SK Pend Khas, K. Terengganu

masa sampai dkt umah anak2 yatim ni kami teruih p dok d tmpat yg disediakan...lps tu bru nmpk ada bebudak yg mai utk besalam2..range umur bdk2 ni dalam 4-17 thn...nmpk balance la bdk2 yg matured dah dgn yg xbpa nak matured tu..ada bdk2 yg dok kat sni bkn sbb yatim tp sbb broken family, kemiskinan n dll..
msa tgh dgaq taklimat dr 'Abah' ^kami pon panggey abah skali^, nmpkla sorg bdk pompuan gojes sgt...pkai tshirt n skirt pink..tdung awning yg boleh dililit sndiri tu,n bwk beg silang warna pink..skali tgk mcm nak p kutip duit raya pon ada gak..then jenjalan sambil sengih2 kat abg2 n kakak2 yg tgh duk dgaq taklimat...bla taklimat dh hbs ada sikit jamuan ringan..msa tgh mkn tu my all pon keloi ^bahasa rasmi gamit kot^ la adik gojes tu..ckp kat dia "nak g mana ni lawa2 ni"..dia bls.. "x g mana..jenjalan"...sbnaqnya my all curious sgt benda apa yg ada dlm beg adik gojes tu..my all pon kata, "adik bwk apa ni dlm beg..mai kakak nak tgk" my all pon buka beg n OMG ada bedak compact, bedak badan carrie junior, lipbalm, hand soap, yg tu ja kot..mmg tekejut la kan..kecik2 dah gojes bwk bg2 centu dlm beg ala2 handbag plak tu..sdgkan bdk tu bru umur 5 thn...then km msk 1 umah n bwk dia msk skali..mmg kami bwk 1 beg utk sedekahkan pakaian2 utk adik2 umah ni...so suohla adik gojes ni pilih baju @ tudung yg dia nak..dia pilih 3 lai tudung n semua tudung2 tu warna striking..tetiba dia nmpk Abah naik moto,lps tu teruih dia lari kluaq sbb x puaih hati Abah kluaq x ajak dia..lps pjuk2 dia,dia pon ok n sambung kelebek tudung bru dia...lps tu dia wat tutorial mekap dpn kakak2 yg p ni...mcm sgt pro la..amek lipbalm utk jadikan blusher.. msa tgh buat tutorial dia pon ckp yg dia nak msk popstar...amboiii...ko hado??

lg sorg budak yg my all jumpa adalah kwn kpd adik gojes...adik ni pon dah tahap pelakon kot..nak tau lakonan dia, bca entri ni smpai hbs..adik pelakon ni umoq 7thn n duduk kat umah ni sbb mak ayah dah becerai..so sad la kan..tp insyaAllah kehidupan adik pelakon ni akan terbela bla duk dkt sni...dia ada adik beradik lain yg dok dkt umah ni...
dia ni muka soft ayu ja...tp men bola sepak...men redah padang dgn longkang ikut suka ja..
masa dah nak blk tu..tetiba adik pelakon ni lari2 n teruih peluk peha my all..sgt tekejut..
well..memandangkan my all ni soft-hearted..ce wah, wonder la adik pelakon ni gheyau ka cena..tp peliknya sbb badan dia x enjut2 pon..my all ni panggey la nama dia tny dia psepa..sgt tekejut sgt bla jd centu..tetiba ayh dia ckp... "hah, dia belakong je tu...sudah2..jgn buat kakak gitu"
hah!!tekezut my all dgar abah ckp centu..tetiba adik tu pon angkat kepala dia n jln p kat abah tanpa rasa besalah...muka dia pon relax..
org len dah siap gelak2 sbb my all tetipu..nseb bek la my all x bedrama kat ctu..klu x mmg malu la hoiii..
sbb tu la my all panggey bdk tu adik pelakon..

hbs xtvt kat situ...km pon pergi..stiap org da kenangan yg bebeza2..mlm tu bbq d Pantai Batu Burok...n date dgn Najwa!!!!!lps hbs matrik langsung xpenah jumpa..



then mlm tu we all suma bemalam d UNISZA...pg esok tu we all p skolah pendidikan khas dkt KT...naik2 bas pg tu teruih tdoq smpai skolah tu la...bgn2 ni jenuh cr cermin..pdahal cikgu2 dah tunggu nak sambut..
nak dipendekkan crita..lps hbs simple meeting dgn guru besar n short class utk bljaq bahasa isyarat, we all pon dibenarkan utk bjalan utk tgk2 keadaan skolah..1st tempat yg we all p adalah dewan makan..msa mula2 masuk tu...nmpk la student yg mempunyai masalah penglihatan tgh jenjalan bru sudah amek makanan n cari tmpat duduk...
nak dipendekkan crita, sgt sebak bla tgk depa sbb kdg2 kta yg sempurna ni xtau nak menghargai kurniaan yg kita ada..
nak dibezakan kta dgn depa masa skolah dlu...kta ^mostly la^ pyh sgt nak duk mkn skali klu xda kwn..beza dgn depa adalah depa ni mampu ja duk mkn sorg diri wlupon xda kwn..klu kta  mmg xkan duduk la kot mkn klu sensorang kan...lps tu depa ni wlupon malu2 tp bebudi bahasa dgn tetamu yg mai..
bla kami msk dlm kls depa tgk depa blajaq, sgt kagum dgn kesabaran cikgu2 mengajaq depa..
lps tu we all tlg siapkan mural...tada!!!

kusyuk sgt...

kesimpulannya my all nak cita yg jauh pejalanan luas pemandangan..
mungkin klu kita just cuti..mungkin kta xdpt precious experience mcm ni...
lgpon masa zaman muda2 ni la kta nak kumpul pengalaman...ok..ciao sinci!!!

^rasa entri ni mcm kureng skit sbb tetangguh tuleh entri..so any suggestion bole komen yerr^

Thursday, July 18, 2013

Abby Abadi kahwin!!!


Assalamualaikum.....salam jumaat~~~~
tahniah Abby Abadi dengan perkahwinan ke-2
tara....ni lah suami Abby
semoga perkahwinan yg dibina kali ini kekal hingga akhir hayat...

credit photo:insta Abby

Voucher RM1000 Giant!!!!

Assalamualaikum & selamat tengah hari!!!!!
wow wow wow.....pepagi buka emel dpt tau yg emel my all tepilih utk menang voucher kat hypermarket sbyk rm1000...ohoi...bole menikah ni lps raya...muahahaha


my all pon buka la link yg dia bg tu..mmg dgn harapan nak dpt la kan...MALAHAN...dah berangan2 nak beli apa utk raya ni..tp msa tgh2 isi form yg dia bg tu tetiba my all teringat..dlu my all hampir nak kna tipu psal duit2 ni...so my all pon gugel la kot2 Giant ka Tesco buat official statement regarding this matter...^spekeng gittew^..lps tu jumpa la 1 blog tulis psal menda ni.rupa-rupanya dia pon dpt emel yg sama..cik blogger ni pon dah start isi form ni tp da 1 section tu akan mmbuatkan kta dedahkan info ttg bank kta..so dgn selaju cheetahnya my all terus ttup tab link voucher tu...

so nak igtkan kps kengkawan kat luaq tu spy jgn tetipu dgn tawaran2 yg tetiba begolek2 ni...igtlah peribahasa "bla bla xkan dtg begolek" ^x igt plak term apa yg dpn tu^

have a nice day!!!!

My 1st BABY

Assalamualaikum....hai sy dah besalin!!!
hah..gittew la spatotnya isi entri klu dah tjuk cenggitu...
tp no no no...salah sama skali..my all ni suci lg hokkay..!!

sblm tu..nak ucapkan Selamat Berpuasa kpd seluruh Muslimin & Muslimat di seluruh dunia
since hari my all tulis entri ni hari ke-10 Ramadhan..maka berakhirlah fasa pertama di bulan Ramdhan..
jd jgn biarkan 2 fasa yg bakal menjelang berlalu begitu shj...hiasilah Ramadan kali ini dgn lebih bermanfaat dgn beribadah kpd Allah...besar ganjarannya...SELESAAAAAIIII kuliah pg ni..

tjuk my 1st baby ni sbb blog ni adalah blog ke 2 my all slps blog my all yg dlu dah dihack..dihack lalu dijadikan laman web lucah...OMG!!!!!!

lps tu my all create blog bru khas utk promotekan Nordiey Blogshop & nak msk giveaway2..entri2 sblm ni mmg bekisarkan ttg produk2 dr Nordiey Blogshop n usaha2 utk my all nak msk giveaway..produk gittew..so for those yg x melawat lg Nordiey Blogshop tu..jemputla ke page Nordiey Blogshop ye...jgn lupa like tau!!!

sbnaqnya dah lama teringin nak beblog blk lps blog petama kna hack tu..tp masa x mengijinkan dan cbuk dgn NB n study... ^sibuk kerr??hah soalan!!^

so setelah lama sgt bepikior2...akhirnya 10 Ramadan menjadi saksi my all beblogging semula..so entri ni my 1st baby la..igt artis bwk kluaq album ja ka ada 1st baby...my all pon ada hokkay...

Sunday, July 14, 2013

BAG FURLA


Assalamualaikum...
Memandangkan Aidilfitri akan menjelang tidak lama lagi, Nordiey Blogshop menawarkan koleksi beg FURLA khas untuk anda..pelbagai warna menanti anda..tunggu apa lagi...pm laju2 ok!!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.536634383070796.1073741849.330507687016801&type=3

MATERIAL : RUBBER AND FULL-GRAIN CALF LEATHER

LENGTH : 31CM
WIDTH : 18CM
BOTTOM WIDTH : 19CM
HEIGHT : 21CM

HANDLE HEIGHT : 25CM
STRAP LENGTH : NIL
OPENING CLOSER : ZIP
CONTENT A4 : NIL
GRED : AAA